A JÖVŐ MÁSKÉNT

A JÖVŐ MÁSKÉNT egy iskolán kívüli program 11-15 éves fiatalok számára, amely a gyermekek oktatáshoz való hozzáférése terén mutatkozó egyenlőtlenségekre ad választ. Szlovákia azon országok közé tartozik, ahol a gyermekek/tanulók társadalmi-gazdasági hátterének erős befolyását láthatjuk az iskolai teljesítményükre.

A projekt keretében innovatív klubok jönnek létre, amelyek az általános iskolásoknak 3 éves, magas színvonalú programot kínálnak a vállalkozói, digitális és szociális készségek fejlesztése érdekében.

A program célja, hogy a fiatalok figyelmét ráirányítsa a környezetükre, másképp gondolkodjanak a világról, és megoldják a körülöttük lévő problémákat. Arra ösztönzi a fiatalokat, hogy együtt dolgozzanak egy közös projektben a közösségért, csapat alapú problémamegoldásra és társadalmi innovációra, amelyen a résztvevők dolgoznak. Lehetővé teszi számukra, hogy esélyt kapjanak egy jobb jövőre.

A program oktatási tartalma a 21. században szükséges kulcskészségekre összpontosít, motiválja és fejleszti a résztvevőkben rejlő lehetőségeket. A program egyedülállóan kialakított tanterve ezt a célt szolgálja. A program biztonságos és befogadó környezetet biztosít a gyermekek számára (étkeztetés, hosszabb nyitva tartás, közösségi munkás és mentorok segítsége), függetlenül etnikai hovatartozásuktól vagy más kisebbségi csoporthoz való tartozásuktól.

Ezért döntöttünk úgy, hogy támogatjuk ezt a programot. 😊