Szív a gyermekekért – az inkluzív oktatás támogatása

Az emberi egyediség és a befogadás előmozdítása olyan értékek, amelyeket a Dedoles régóta vall. Fontos, hogy minden gyermek megkülönböztetés nélkül egyenlően hozzáférjen az oktatáshoz, hogy jobb jövőt biztosítson magának. Ezért támogattuk a Szív a gyermekekért projektet, amely az egészségileg és szociálisan hátrányos helyzetű gyermekek inkluzív oktatását célozza. Az 50 000 € pénzügyi hozzájárulásunknak köszönhetően 11 olyan projektet tudtunk támogatni, amelyek célja a tanársegédek képzése volt, hogy növeljék kompetenciáikat az oktatás inkluzív megközelítése terén..

Sok iskolában hiányzik az inkluzív oktatás. Ugyanakkor az iskoláknak korlátozott kapacitásuk van arra, hogy a tanárok számára "testre szabott" tanfolyamokat tartsanak. Ezért olyan szervezeteket választottak ki, amelyek segíthetnek az iskoláknak abban, hogy növeljék a pedagógusok szaktudását az inkluzív oktatásban..

Az asszisztensek képzése és támogatása növelni fogja szakértelmüket és szakmaiságukat. Ezek olyan fontos tulajdonságok, amelyeket az asszisztens igényes munkája megkövetel. A gyakorlati tanácsadás révén megismerik a gyermekek egészségügyi állapotát vagy a szociális hátrányok formáit. A családok támaszt, egy kis pszichológust és egy kis gyógypedagógust vagy szociális nevelőt találnak bennük. A legfontosabb, hogy segíteni tudják a gyerekeket a csapatba való beilleszkedésben..