Bővebben termékeink minőségéről

Tanúsított gyártók

Vidám darabjaink gyártását megelőzően részletes információkat szerzünk be leendő gyártóinkról. Az érvényes környezetvédelmi és etikai tanúsítványok bemutatása mellett magának a gyártásnak az ellenőrzését is megköveteljük tőlük. Miután felvettük a gyártót a listánkra, ellenőreink többek között az üzem tisztaságát is ellenőrzik. Minőségügyi munkatársunk azt is meg tudja mondani, hogy kellő számú berendezéssel rendelkezik-e az adott üzem az általunk megrendelt kapacitáshoz. Megszámolja a gépeket, és így meg tudja állapítani, hogy a gyártó nem túloz-e, és nem adja-e ki más gyáraknak a megrendeléseinket. Ha a gyártó nem megy át a szigorú kiválasztási eljáráson, vagy egy idő után már nem felel meg a követelményeknek, lekerül beszállítói listánkról.
Beszállítóinktól megköveteljük az Amfori BSCI vagy SEDEX minősítést, amely garantálja a jó munkakörülményeket, az emberi jogok tiszteletben tartását, a környezetvédelmet, illetve a jogszabályi előírások és szabványok betartását.

Mik a minőség-ellenőrzési folyamatunk lépései?

A gyártó ellenőrzését követően meghatározzuk a termék pontos műszaki leírását. Ennek alapján a gyártó mintákat szállít nekünk. Termékosztályunk munkatársai mindennapi viseléssel és mosással tesztelik őket. A termék csak akkor kerül gyártásba, ha megtörtént a minták gyártás előtti ellenőrzése, és 100%-ban elégedettek vagyunk velük. A gyártási szakaszban szúrópróbaszerű ellenőrzéseket végzünk. Gyártóink minden évben csaknem 130 ilyen ellenőrzésen esnek át (a gyártott darabszámtól függően). Ezen túlmenően a raktárunkba érkezés után is ellenőrizzük a termékeket. Évente átlagosan 16 millió ruhadarab megy át ellenőreink keze alatt.

Eltérő anyagok = eltérő minőség

A kézenfekvő ellenőrzési pontokon túl azt is figyelembe kell vennünk, hogy milyen anyagokból készülnek darabjaink. Termékcsaládjaink különböző anyagokból készülnek. Az előállítás módjában is különbséget teszünk – szövet/kötött anyag. Például a szövetek pamutfonalainak nagyobb csavarulattal kell rendelkezniük, ami nagy mértékben növeli az erősségüket és magának a terméknek az erősségét is, bár eleinte keményebb tapintásúak. A kötött termékeknek a kötés okozta természetes rugalmasság mellett az elasztánnak köszönhetően is nagyobb a rugalmasságuk – ennek köszönhetően még rugalmasabbnak tűnnek. A 100% pamutból készült termékek nem kötött termékek, hanem szövetek, ezért nem rugalmasak, és tapintásra keményebbnek tűnnek. Ez a termék élettartamának növelésére irányuló törekvésért fizetett adó.

A megfelelő ápolás alapozza meg a termék hosszú élettartamát

Vidám termékeink megfelelő ápolásához nézd meg a termékápolással foglalkozó oldalt: https://www.dedoles.hu/karbantartas. Mindig tartsd be az egyes termékek címkéjén szereplő ápolási szimbólumokat – a termékek legfeljebb 40 °C-on moshatók, és nem ajánlott szárítógépben szárítani őket. Ha a termék szárítógépben szárítható, azt is csak legfeljebb 40 °C fokon. Időnként magasabb hőmérsékleten mossuk vagy szárítjuk a termékeket, ami a poliamid fonalak intenzívebb kicsapódását és csomók képződését eredményezi az anyagon.

Visszajelzés gyűjtése azoktól a vásárlóktól, akik megvásárolták a terméket

Mi nem csukjuk le a szemünket, amikor a vásárló megvásárolja a terméket – éppen ellenkezőleg. Nem kevés pénzt fektetünk olyan felmérésekbe, amelyek a webáruházunkkal és a termékeink minőségével kapcsolatos elégedettségre irányulnak. Érdekel minket a vásárlók véleménye annak a minőségnek a betartásáról, amelyért vásárlóink fizettek. A felméréseket független külső cég végzi negyedéves gyakorisággal. Termék- és minőségügyi osztályunk munkatársai dolgoznak tovább ezekkel az információkkal. Az így kapott adatok alapján utólag módosítjuk vidám termékeink műszaki jellemzőit.