A Dedoles erdőt ültet 2019

""A legjobb idő egy fa ültetésére 20 évvel ezelőtt volt, vagy ma."

Ezért döntöttünk újra úgy, hogy veletek együtt hozzájárulunk mindehhez egy erdő kiültetésével. Az a közös kezdeményezésünk, hogy a világból egy szebb és jobb helyet teremtsünk, nagyszerűen sikerült. Nektek köszönhetően egy hétvége alatt majdnem 8 000 új fát sikerült kiültetnünk. Nézzük meg azokat a lépéseket, amelyeket együtt sikeresen véghez vittünk:

AMI SIKERÜLT:

1. Egy hétvége alatt 7996 fát ültettünk el
2. A Dedoles 50 000 fát vásárolt, amelyeket 2019 végéig tervezünk elültetni
3. A Dedoles vásárlói összesen 7 914 754 forinttal járultak hozzá a Dedoles aprónak köszönhetően.
4. 720 önkéntesvett részt személyesen a faültetésen
5. Összesen 40 ha terület erődítését tervezzük 
6. Ez alkalommal is permakultúrával ültettünk (leginkább jegenye- és lucfenyő féléket) – olyan feltételeket biztosítunk a fáknak, amelyek elősegítik növekedésüket.

  


RÉSZT VEHETEK ÉN IS A PROJEKTBEN?????

  A Dedoles aprónak köszönhetően te is részt vehetsz a projektben, mégpedig így: A rendelés utolsó lépésében felkerekítheted a rendelésed végösszegét a legközelebbi kerek számra. Apróddal olyan projektekhez járulhatsz hozzá, amelyek fák telepítését, a környezet védelmét, a szociálisan rászorulókat és hátrányos helyzetűeket támogatják. További részletek itt.
TOVÁBBI RÉSZLETEK A FAÜLTETÉSRŐL:

A Nyugati-Tátrában található Roháče területén szervezett nyilvános faültetés alatt 2019. október 5-én és 6-án az Állami erdők TANAP szervezet szakszerű felügyelete mellett 7996 fát sikerült elültetnünk. Ezt nagy sikernek tartjuk, mivel az ültetést erős eső és hóhullás kísérte. Az ültetésben 720 bátor önkéntes vett részt.

A Dedoles a vásárlók hozzájárulásainak köszönhetően 50 000 fa ültetéséhez járult hozzá, így már túl is szárnyaltuk a kitűzött célt, mi 40 000 fa volt. Ezeket a fákat 2019 végéig ültetjük el a Tátrában. Leginkább jegenye- és lucfenyőket ültettünk szakszerű felügyelet mellett. Az ültetés helyszínére bárki ellátogathat. Szlovákián belül a Nyugati-Tátra (Roháče) 7 területét erdősítettük be. Pontosabban a következő völgyeket: Primula, Bugalovy, Dlhá jama, Saľatín, Tri panáky és Látaná.