Dedoles aprópénz az UNICEF számára

Minden egyes döntésünk sok másra is hatással van. Mi úgy döntöttünk, hogy segítünk. 
Jaro Chrapko, CEO Dedoles


Mi az az Unicef?

Az UNICEF a világ vezető humanitárius szervezete, amely 1946 óta segíti a rászoruló gyermekeket. Több mint 190 országban és térségben folytat tevékenységet, a legnehezebben hozzáférhető helyeken. Az UNICEF 1965-ben Nobel-békedíjat kapott. Az UNICEF a kormányokkal, nem kormányzati szervezetekkel és más ENSZ-ügynökségekkel együttműködve védi a gyermekek jogait, vizet, ételt, fejük felé tetőt, gyógyszereket, oktatást biztosít számukra, és arra törekszik, hogy a világ minden gyermekének legyen esélye arra, hogy beteljesítse a benne rejlő potenciált.Segítettünk a gyermekkori alultápláltság elleni harcban

A világon 200 millió gyermek szenved alultápláltságban. Közülük minden évben 3 millióan meghalnak az alultápláltság következtében. Ez a szám riasztó. Az UNICEF ezt a helyzetet egy speciális terápiás mogyorókészítmény segítségével próbálja kezelni, amelyet a gyerekek közvetlenül a tasakból fogyaszthatnak. Előnye, hogy nem kell hűtőszekrényben tárolni, nem kell vízben feloldani, amely a kritikus térségekben gyakran szennyezett és a gyerekek azt egyedül is el tudják fogyasztani. Három adag készítmény reggelire, ebédre és vacsorára 1 euróba kerül egy gyermek számára.
A Dedolesnél tisztában vagyunk a társadalom iránti elkötelezettségünkkel, ezért úgy döntöttünk, hogy segítünk a legkiszolgáltatottabbaknak, és részesei leszünk a gyermekkori alultápláltság elleni harcnak. Összesen 64 403, 27 euróval (23 700 000 Ft) támogattuk az Unicef Gyermekalapot. Ezt az összeget a Dedoles aprónak – vásárlóink önkéntes hozzájárulásainak köszönhetően sikerült összegyűjtenünk a 2020. november 01. és december 31. közötti időszakban.


Ezeknek a hozzájárulásoknak köszönhetően 1314 gyermeket sikerült megmentenünk a közvetlen életveszélytől, ők egészségesen tudnak majd fejlődni, és örömet hozni a családjuknak.

KÖSZÖNJÜK!