Dedoles erdőt ültet 2019

"A legjobb idő egy fa elültetésére 20 évvel ezelőtt volt, vagy ma."

Ezért döntöttünk újra úgy, hogy veletek együtt hozzájárulunk egy erdő kiültetésével. A mi közös kezdeményezésünk, hogy a világból szebb és jobb helyet hozzunk létre, nagyszerűen sikerült. Nektek köszönhetően egy hétvége alatt elültettünk majdnem 8 000 új fát. Nézzük meg azokat a lépéseket, melyeket együtt sikeresen megtettünk:

AMI SIKERÜLT:

1. Egy hétvége alatt 7996 fa lett elültetve
2. A Dedoles 50 000 fát vásárolt, melyek 2019 év végéig ki lesznek ültetve
3. A Dedoles vásárlói egészen 7.914.754 Ft összeggel járultak hozzá a Dedoles aprópénzen keresztül.
4. 720 önkéntes jött el személyesen fát ültetni
5. Összesen 40 ha terület lesz beerdősítve 
6. Megint permakultúrával ültettünk (leginkább jegenye- és lucfenyő féléket) - a fáknak olyan feltételeket adunk, melyek elősegítik növekedésüket.

  


TUDOK MÉG CSATLAKOZNI?????

 A Dedoles aprópénznek köszönhetően csatlakozhatsz, ami következőképpen működik: A rendelés utolsó lépésében kívánságod szerint kerekítsd be a rendelés vételárát a legközelebbi kerek összegre. Apróddal olyan projektekhez járulhatsz hozzá, amelyek fák telepítését, a környezet védelmét, a szociálisan rászorulókat és hátrányos helyzetűeket támogatják. Még többet olvashatsz itt.
OLVASSATOK TÖBBET AZ ÜLTETÉSRŐL:

A Nyugati-Tátrában Roháče területén rendezett nyilvános ültetés alatt 2019. október 5. és 6.-án az Állami erdők TANAP szervezet szakszerű felügyelete alatt 7996 fát sikerült elültetni. Ezt nagy sikernek tartjuk, mivel az ültetést erős eső és hóhullás kísérte. Az ültetésen 720 bátor önkéntes vett részt.

A Dedoles társaság a vásárlók hozzájárulásának köszönhetően 50 000 fa ültetéséhez járult hozzá anyagilag, s így sikerült a 40 000-es célszámot teljesíteni. Ezek a fák 2019 év végéig lesznek a Tátrában elültetve. Leginkább jegenye- és lucfenyőket ültettünk szakszerű felügyelet alatt. Az ültetés helyszínére bárki ellátogathat. Szlovákián belül a Nyugati-Tátra (Roháče) 7 területét erdősítettük be. Pontosabban a következő völgyeket: Primula, Bugalovy, Dlhá jama, Saľatín, Tri panáky és Látaná.