Hogyan alakult a 2020-as Zoknis kihívás

Köszönjük, hogy velünk együtt ünnepeltétek az emberi egyediségetA Zoknis kihívásnak köszönhetően minden évben megünnepeljük az emberi egyéniséget és egyediséget. Ez a Down-szindróma Világnapjához kötődik, melyet március 21-én ünneplünk. A szolidaritás és a Down-szindrómára vonatkozó információk terjesztése érdekében ezen a napon felemás zoknit viselünk. 

Ti is részt tudtatok venni a projektben úgy, hogy megosztottátok a #zoknikihivas hashtaggel a fotóitokat, amelyeken felemás zoknit viseltetek, vagy úgy is, hogy Dedoles zoknit vásároltatok, mi ugyanis minden egyes eladott zoknipár árából pénzügyileg támogattuk a Down-szindrómás embereket.


Hogyan sikerült az idei zoknis kihívás?

3 737 635 forintot sikerült összegyűjtenünk azoknak az alapítványoknak, amelyek a Down-szindrómás embereket támogatják.
14 000+ ember osztotta meg képét a közösségi hálókon a #zoknikihivas hashtaggel.
80 000+ ember tudott meg további információkat a Down-szindrómáról.
 10+ európai ország csatlakozott a zokni kihíváshoz.


Ebben az évben az volt a célunk, hogy 2 700 000 forintot gyűjtsünk össze. A Ti segítségetekkel, akik márciusban Vidám zoknit vásároltatok, 3 737 635 forintot sikerült összegyűjtenünk. Köszönjük! 

És ahogyan ígértük, a Szlovákiában működő Down-szindróma alapítványnak 2 700 000 forintot adományozunk a begyűjtött összegből. A fennmaradó 1 037 635 forintot pedig a nemzetközi Down Syndrome International alapítványnak adományozzuk, amely a világ minden tájáról egyesíti és támogatja a Down-szindróma alapítványait és a Down-szindrómás embereket.

Ismét sikeresen magunk mögött tudjuk a Zoknis kihívást, és ezt csakis nektek – a vásárlóinknak köszönhetjük. Ezért egy hatalmas KÖSZÖNÖM-mel tartozunk. Támogatjuk egymást. Örülünk az apróságoknak is. És továbbra is összefogunk a jobb holnap érdekében.